Offboarding

Lika viktigt som att göra en bra introduktion är det att se till att medarbetaren får ett bra avslut, både för arbetsgivaren men även för den som lämnar.

Säkra företagets kompetens samtidigt som du ger en bra start för nästa steg i karriären. Varje medarbetares unika kompetens är den största tillgången vi har idag. Med tanke på att många drar i handbromsen är det lätt att missa att det finns en hel del kompetens som också försvinner genom dörren. Det handlar om personliga nätverk, arbetssätt och mycket annat som inte är synligt i organisationens system eller processer. Och det är inte förrän medarbetaren har slutat som man upptäcker vad man saknar. Det handlar om att tänka långsiktigt även om man måste agera kortsiktigt.

 

Vad många kanske inte tänker på är att även medarbetare som lämnat företaget är med och bidrar till arbetsgivarvarumärket. Avslutet präglar till stor del den uppfattning som medarbetaren bär med sig från arbetsplatsen. De som lämnar med en positiv bild och pratar gott om sitt förra jobb blir ambassadörer för arbetsgivaren.

”För oss var det självklart att välja Tidwell och Maquire Group för Executive Outplacement. Vi ville ge vår uppskattade medarbetare all tänkbar hjälp till att komma vidare i sitt nästa uppdrag. Med deras stora nätverk och professionella medarbetare tog det inte heller lång tid förrän hon hade fått ett nytt uppdrag dessutom i en bransch som var högst på önskelistan.”

Head of HR i ett noterat bolag

Kontakta oss

Står din organisation inför en förändring och du behöver ett bollplank? Tillsammans tar vi fram en lösning som passar just era behov.